Jag och djur.

Hatar djurtortyr. Jag har skrivit om det så många gånger. Och nu såg jag det igen. För det första vill jag bara säga att jag HATAR tjurfäktning. Stakars djur.

"Tjurfäktning är ett spektakulärt evenemang i vilken en matador strider mot en tjur. En tjurfäkting inleds med att matadoren tar emot tjuren med sin capote. Sen börjar tercio de varas där picadorer stöter en lans i tjurens nacke och sårar tjurens nackmuskler så att djuret skall hålla ned huvudet och inte kunna använda sin fulla styrka. Därefter kommer tercio de banderillas, då ett antal banderilleros stöter fast hullingförsedda "spjut" i tjurens rygg. Matadoren kan också sätta sina "banderillas" själv. Sista delen är tercio de muerte där matadorens roll är att få tjuren att gång på gång attackera hans röda tygskynke muleta. En tjurfäktingsomgång anses lyckad om den avlutas med att tjuren dödas genom att svärdet sticks genom djurets skuldra ned i hjärtat."

Låter det bra i era öron? är det rättvist mot tjuren som inte har en chans i världen att kunna försvara sig? En matador som känner sig manlig och stolt och en tjur som lidit sig igenom sina sista timmar i livet. Idiotiskt!

Jag kollade på programet som jag skrivit förut om där människor blir attackerade av djur. Där handlade det just om en tjurfärkning i Spanien där det kom en tjur lös och höll på att döda en åskådare som hade tankar på att ställa upp i det. Han höll på att dö av tjuren som stångade honom. Tydligen avlar dom upp tjurar med ett mer agressivt beteende så att dom ska tänka på att försvara sig och döda. Och jag kanske är dum men jag tyckte det var rätt åt mannen som blev överfallen. Han får skylla sig själv om han njuter av att se tjurar torteras. Det är min åsikt.

Sen var det en familj som hade en pythonorm som husdjur. Den ena sonen ville mata sin orm med en levande kanin bara för att det var "coolt" så han kunde filma det. I programet berättade dom om att det går lika bra att redan ge ormen en död kanin. Och min åsikt i det är att om man nu får ha ormar som husdjur som är helt sjukt så kan man i alla fall köpa en död kanin och ge. Istället för att se på hur rädd kaninen blir som inte har en chans att ta sig ifrån ormen som sedan torterar den till döds. Fy fan! vilka människor det finns. Men då i alla fall bet ormen killen i handen som ville filma. Och jag tyckte det var rätt åt honom också. Det är inge synd om dom djur torterarna.

Min åsikt och den står jag för. Länge leve djuren!

/Linda

Mysig kväll.

Nu kollar jag på true blood igen. Jätte bra serie. Intro låten är bra faktiskt. Hittade den på youtube.


Lite så..

Nu är min nya blogg fixad. Den blev snygg! Tack Emma. Hittade några bilder på min mobil..






Emma här!

Nu är din blogg fixad Linda binda. Hoppas du blir nöjd!

Dagarna fortsätter vara härliga.

Någon vill mig gott. Jag vaknade på strålande humör i dag med. Skönt! Nu ska jag kolla på true blood. Jag älskar den serien nu. Emma ska hjälpa mig att göra min blogg lite snyggare. Hoppas det går att ändra tillbaka om jag inte gillar det. Jag tycker om när det är enkelt som min blogg är nu. Jag är en enkel människa. Just ja. Jag frågade min mamma här om dagen vad som är dåligt med mig. Jag ville veta mina dåliga sidor som jag kanske inte märker själv. Och då sa hon att jag kan vara ganska jobbig att bråka med för jag ger mig aldrig. Så ska jag alltid försöka få rätt genom att diskutera hela tiden. Men annars var det inget dåligt med mig. Det var kul att höra! Sen har jag fått höra att jag är ganska självkär och tycker om att prata om mig själv och prioriterar mig själv ganska mycket och det kan kanske vara lite dåligt med. Nu ska jag kolla vad mina drömmar betyder igen.

 


Oh yeah wo wo!

Alltså jag vaknade och är på strålande humör! Kanske är för att jag började min morgon med musik. Jag är besatt av musik. I går träffade jag Emma en sväng sen åkte jag hem till mamma och tvättade. Gud va skönt det var att träffa mamma och Marcus. Jag blir helt varm i kroppen och allt är så tryggt. Min mamma är bäst! Jag har några ljus som doftar höst. Dom ska jag tända ikväll. I natt drömde jag om blod och när jag kollade drömtydning betyder det att jag kommer få pengar. Halleluja säger jag bara! Det behöver jag i dessa tider. Jag fyndade ganska bra i går, köpte en halsduk för endast 29 kr på åhlens som hade kostat 179 kr. Men nu ska jag avfärga mitt hår. Tjolahopp.


Seg natt.

Det är lite si och så med allt. Tänkte att jag kunde lägga mig i sängen med en bra film. Jag bestämde mig för att se på en film som heter de ofrivilliga. Konstig och seg film var det. Inte alls bra men man förstod budskapet i den. Man kände igen sig väldigt mycket i filmen.. Budskapet handlade ganska mycket om gruppens makt över individen. Ingen film jag direkt vill tipsa om men som sagt, bra budskap. Nu ligger jag ensam i mörkret och funderar på livet. Jag vet vad jag vill med mitt liv men i bland kommer saker och ting i vägen. Kanske bäst att sova så man inte funderar ihjäl sig.


True Blood.

När jag var hos Emma i Fredags så låg hon och kollade på serien true blood. Jag hade hört talas om det men hade fått för mig att det bara var skit den serien. Men Emma tyckte jag borde kolla på den för det skulle vara en serie för mig. Så nu har jag kollat på halva andra säsongen och det var bra faktiskt. Det kanske är en serie för mig ändå.


Läskigt som bara den.

Jag och pappa kollade på animal planet precis och då handlade det om djurattacker mot människor. En kille hade blivit anfallen av en tiger så hela benet var uppätet sen handlade det om en annan kille som blev biten av en jätte giftig orm så han höll på att dö. Hela handen hade svullnat upp på honom så dom fick skära upp handen och få ut blod eller vad det var så svullnaden gick ned annars skulle han blivit av med hela armen. Det såg väldigt läskigt ut. Vad hemsk. Min värsta grej om man tänker att bli anfallen av ett djur tycker jag skulle vara en orm. Tänk en stor anakonda som drar ned och kramar ihjäl dig i ett litet vattenhål. Då får man nog verkligen lida. Eller att bli attackerad av en haj. Allt är egentligen hemskt och läskigt. Usch! Men nu ska jag sova. Hoppas jag inte drömmer om ormar i natt. Enligt drömtydning betyder det död.


...

Hörde den här låten hos Emma. Så kom jag på att den faktiskt är bra! När jag skrev det till Emma på msn så fick jag det här till svar: haha ÄNTLIGEN!Det tog några år men nu har jag lyckats spela några låtar som du gillar hahaha. Haha det har hon rätt i, så äntligen.


...







Nu har jag mer bilder..





Fest hela natten lång.

Nu är det morgonen efter en kul kväll. Har en bild just nu att lägga, ut mer kommer under dagen..


15.17

Nu kom jag precis hem i från Emma. Var hos henne i går och kollade på tv. Erika var där med. Hon är riktigt rolig och trevlig! Vi tog massa bilder också men har dom inte här eftersom Emma måste skicka över dom på msn. Dom blev ganska snygga. Har en bild just nu bara. Fick min insperation i från filmen vicky cristina barcelona. penelope cruise har några scener i den filmen som är så snygga!

 

 


Vilken ska jag välja?

Jag har precis duschat och snart ska jag hem till Emma och ha filmkväll. I morgon ska vi ut och festa, hoppas Eija hänger med också! Kom igen Eija! Men nu sitter jag och kollar på brädor. Hittade många snygga men vet inte vilken jag ska köpa..








Min skateboard karriär.

Så har jag hittat en favorit, hennes namn är Sarah Meurle och hon är 19 år och åker skateboard som en gud. Min förebild. Nu ska jag sova. Natti natti Sverige!


Australia's Next Top Model

Jag har inte skrivit på några dagar nu.. Orkar inte göra det. Men har följt Australia's Next Top Model under några dagar nu och i dag eller om det var i går så utsågs en vinnare. Alice heter hon som vann. Och det bästa var att det var henne jag hejade på hela tiden. Jag var en stunde med Emma i går. Skönt att träffa kompisar, speciellt efter vissa saker som händer.. Jag hoppas att en sak jag är rädd för inte ska hända.. Hoppas hoppas. Nu ska jag göra något kul.


Hittade en bild på hur jag vill att min lägenhet ska se ut..

Ungefär såhär vill jag ha det i min lägenhet. Alltså inte EXAKT så utan ungefär.


Haha!

Eija åkte precis hem nu. Vi har haft en mysigt filmkväll. Haha, Eija och jag kollade lite på min dator så skulle jag visa henne lite bilder jag har där. Där på min dator har jag en mapp med lite "hemliga" bilder. Mer ingående på vad det är vill jag inte. Men i alla fall det roliga i det hela var att jag gömt den mappen med namnet hemligt med. Så Eija skrattade ihjäl sig nästan och då kom jag på hur puckat det är. Om man har en "hemlig" mapp så är det inte så smart att döpa den till hemligt. Haha men det var en rolig kväll. Vi funderar på att gå ut helgen efter den som kommer nu.. Då kan vi fira både mig och Eija på samma gång eftersom vi fyller så nära inpå varandra. Så Emma om du läser det här så, följ med ut då! Nu ska jag kolla på tv som vanligt. Puss och kram!


Tiden går så långsamt..

Det började ganska bra för mig i morse. Jag gick upp, glad och utvilad. Och nu sitter jag hemma och väntar på att Eija ska ringa och säga att hon är klar på kalaset hon är på. Jag började bråka med pappa igen om samma sak som alltid. Jobb! Han vill att jag ska jobba på hans jobb varannan helg men det vill inte jag. Som jag har skrivit förut så bråkar vi bara på jobbet och det slutar alltid med att jag börjar gråta för att jag känner mig så dålig och tycker att pappa är dum. Han är galen i att jobba och förväntar sig att "alla" ska ta jobbet på största allvar. Han kan jobba helt själv om så behövs på en vägkrog och bli helt slutkörd men endå tycka det är okej. Han tar nästan aldrig ledigt för att jobbet är allt för honom. Jag har en annan syn på jobb. Jag tycker att man ska ta det till en viss del på allvar men man ska inte köra slut på sig eller må dåligt av ett jobb. Så nu är pappa arg och besviken på mig  bara för att jag inte tar helg jobbet på resturangen där han jobbar. Det gör mig ledsen att han aldrig är nöjd över det jag gör. Det som skulle göra han nöjd är i fall jag lyckades blir något bra inom karriär eller slet som en galning på hans jobb utan att gråta eller bli trött. Sen finns det en annan sak som går mig på nerverna också men det kan jag inte skriva här och nu. Men man ska se det livet i från den ljusa sidan. Jag vet att det kommer gå bra för mig i framtiden. Nu går det lite trögt men pappa ska få se!

RSS 2.0