Och jag vill ha dig.

Jag tror jag ska kasta mig igenom ditt fönster
rusa rakt in i ditt liv
Du har lämnat mig på den jävligaste av platser
och jag vill ha dig

På teven säger dom att kärlek finns runt omkring oss
och astronauterna kan känna det långt bort
Men kärlek har svikit mig allt för många gånger
och jag vill ha dig

Jag tror jag måste lämna allt bakom mig igen
och jag tror vi måste starta om på nytt
Du har lämnat mig på den jävligaste av platser
och jag vill ha dig
och jag vill ha dig
och jag vill ha dig
och jag vill ha dig
och jag vill ha dig
och jag vill ha dig

Kväll igen..

Kom hem för en timma ungefär. Ligger i sängen och läser igenom en text om naturen mm. Ska skriva en hjälptext åt mig själv till imorgon. Min första dag på jobbet var riktigt kul. Vi var fyra i gruppen och alla kom världigt bra överens. Alltid kul med nya vänner. Längtar tills imorgon! Fick hem mina två deportees skivor idag med. Ligger och lyssnar på dom nu. Helt underbart. Imorgon blir det partaj med Emma och Erika.

Nu ska jag fortsätta skriva.. natti natti.


Rädda regnskogen!

Jag ligger och läse på om nautren och då började jag läsa mer närgående om regnskogen. Och det är hemskt det jag läser! hittade en sida där det stod såhär om detta:

Regnskogsskövlingen är ett allvarligt problem som angår hela världen. Den tropiska regnskogen är bl.a. en viktig källa av syre för alla varelser på jorden, och i takt med trädens avverkning kommer jorden sakta kvävas till döds om inte den negativa utvecklingen vänder. Att regnskogen fungerar som planetens lungor är bara en av flera anledningar till att vi bör vara rädda om den frodiga skogen.

Det finns en stor risk att jordens klimat kan komma att påverkas om regnskogen försvinner. När stora ytor skog försvinner, så minskar ju också åtgången av koldioxid, som då istället “blir över”. Koldioxid är ju en växthusgas och bidrar till en temperaturhöjning av jordens klimat.
Nackdelarna med växthuseffekten är flera. En höjd medeltemperatur skulle medföra ännu svårare torkperioder i utsatta områden. Glaciärer och is skulle smälta och orsaka översvämningar och en högre havsyta.
Risken för översvämning kommer igen i det faktum att när marken blir bar efter regnskogsskövling, grumlas vattnet av jorden som förs bort p.g.a. erosion (jord som förs bort med vind och vatten), och sjunker till botten i långsamt rinnande floder, och orsakar översvämningar. Jorden som spolas bort och grumlar vattnet gör det även svårare för fiskarna att överleva.

McDonald’s i USA är bland annat känd som den värsta boven inom regnskogsskövling.
De föder nämligen upp sina biffkor på skövlad regnskogsmark i Amazonas. Köttet blir hälften så dyrt att producera jämfört med vad det skulle ha blivit i USA. 70 % av all regnskogsskövling beror på boskapsuppfödning. De pengar som tjänas används sedan till att bygga restauranger runt om i världen.
De använder inte bara marken till betesmark, utan även till att producera spannmål till djuren som skall ätas i väst. Detta görs på bekostnad av den lokala matproduktionen. Så när miljoner av människor svälter, ges vegetabilisk basföda som korn och majs till nötkreatur som blir hamburgare i västvärlden. Är detta att aktivt motverka till att jordens resurser sprids ut rättvist över hela världen? Jag skulle säga att det är det. McDonalds erkänner själva att de sålt nötkött uppfött på tidigare skövlade regnskogsområden och därmed förhindrat dess tillväxt. Om vi tar Storbritannien som exempel så skulle de vara självförsörjande på vegetabilisk kost. Men idag används 90 % av landets producerande landareal till djuruppfödning. Istället importerar man spannmål från svältdrabbade Etiopien. Inte nog med detta så producerar McDonald’s biffkor metan som bygger på växthuseffekten. Även företagets alla onödiga förpackningar och jordbrukets användande av kemikalier sliter hårt på naturen. Inte enbart ur resurssynpunkt utan även med tanke på de växande sopbergen.


Något att fundera över. Eller hur? Viktigt för våran framtid. Och vad kan vi göra för att få stopp på det här?

Jo man kan:

Sluta helt att använda pappertallrikar, pappershanddukar och liknande, använd båda sidor av papper du skriver på och lämna in papper till återvinning.

Tänk på vilket träslag det är i möbler du eller dina föräldrar köper. Se till att det inte är från gamla träd, eller regnskogsträd som till exempel teak och mahogny.

Världens rika länder importerar billigt kött från boskap som betat på nedhuggen regnskogsmark. Sluta äta kött på hamburgerrestauranger och ät mindre kött över huvud taget.

Låt tomma rum vara släckta rum. Sätt ner värmen och ta på dig en tröja – ge dig själv chansen att upptäcka att du förmodligen också mår bättre när det inte är så varmt i rummen.

Samkör till jobbet och liknande om du är vuxen. Starta en bilpool, där ni är flera som delar en bil och använd den bara när du måste. Åk kommunalt när du kan, eller cykla!




En rubrik.

Den här dagen har varit lugn och skön. Längtar tills på Fredag! då blir det kul. Nu ska jag strax sova. Måste börja vända på dygnet nu. Hoppas det är sol imorgon. Det är så härligt. Lite sol gör mig genast på bra humör. Nu ska jag bjuda på lite good good musik igen.

Natti natti!



 

 

 

 


Ljuvlig musik.

Två Deportees skivor är på ingång! Trevligt. Nu ska jag duscha och sen blir det stan för att eventuellt träffa Chrisitian och sen Sara. Pappa ville gå ut och äta med mig senare ikväll och imorgon blir det jobb! Nice dag.

Nu kanske det börjar bli vår snart.. Det har ju börjat bli ljust på morgonen och solen värmer skönt ute. Härligt det ska bli när all snö är borta.


En sak till..

jag funderar massor på hur en drömkille ska se ut och vara för att verkligen på mig på fall.. Och då kom jag fram till det här:

Att jag alltid gillat smala killar. Sen ska han vara lång.. hårfärg och ögonfärg spelar ingen roll för mig. Det är ifrån person till person vad som passar. Det är viktigt med vackra händer, ett fint leende, en ljuvlig röst och magiska ögon. Doften är så viktigt med. Han måste ju lukta gott och sen ska han ha fint hår som man bara kan dofta i och känna värme i hela kroppen. Det är viktigt att den killen jag ska falla för är artig, lugn och ordentlig. Han ska vara aktiv och vilja hitta på saker. Ta hand om sig och vara renlig. Romantisk måste han också vara och uppvakta mig med vackra ord. Han ska vara självständig! det är superviktigt. För vem vill ha en kille som bara sitter hemma och väntar på att man ska komma hem.. som aldrig gör något och bara sitter hemma och spela dator typ. Usch va det skulle vara irriterande och framförallt avtändande! Nej en riktigt mumsig kille vet vad han vill och tar hand om sig. Jag vill ha någon som tycker det är härligt att följa med mig ut och springa en lördag morgon, någon som kan ta ansvar, någon att hitta på äventyr med och som är både min partner + bästa vän. Den personen jag vänder mig till när jag behöver hjälp eller stöd. Den jag känner mig otroligt attraherad av och som jag bara smälter av bara att kolla på. Han som får mig att känna mig trygg och lycklig. Det är drömkillen för mig. Och jag har nog kanske hittat honom redan eller så har jag inte det... vem vet.

Här är en kille som vet hur man får tjejer på fall..



...

Just ja dom hörde av sig ifrån jobbet å jag ska börja på Torsdag. Följ magkänslan! Jag är superglad!

Nu ska jag kolla lite på house och sen sova.



Och när du ser på mig är det knappt jag minns ett enda öknamn de kallade mig
Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
och att dina ord i natten är det enda som når in
Jag vet inte vem jag är, jag vet att jag är din






Coolt..




Kvällens låt innan jag ska sova.


Damaged goods.

Fick hem Deportees skivan idag. Och jag har lyssnat om och om igen på den. Det här bandet är underbart bra! Gör mina dagar härliga.

Nu ska jag sova så jag är pigg till imorgon.


Kommer inte på en rubrik.

Jag vaknade för 10 minuter sedan med ont i huvudet och kroppen. Drömde en härligt dröm! Varför kan det inte hända på riktigt för? Det skulle vara underbart. Ska strax klä på mig och möta Emma på stan. Sen ska jag hem till mamma och mysa med en film. På Torsdag ska jag på jobbintervju. Det kommer gå bra känne jag på mig. Min magkänsla har alltid rätt har jag lärt mig.

Helt underbart fin låt bjuder jag på! Det är nästan så man kan börja gråta..


Bettie Page.

Det blev ingen where the wild things are utan istället så kollade jag på en film som heter The Notorious Bettie. Den filmen handlar om Bettie Page, en pinuppa ifrån 50-talet. Hon va cool och snygg tycker jag. Gillade hennes personlighet.. Bra film!.



Okej det är alla hjärtans dag.

Jag har jobbat hela dagen, kom precis hem och nu tar jag det bara lungt. Funderar på en bra film jag såg för inte så länge sedan. En person sa att han ville se den men jag trodde den skulle vara väldigt dålig och hade inte så stor lust att se den men så slutade det med att den blev en av mina favoritfilmer. Man kan fundera på den filmen hur mycket som helst för den är så härligt! Helt underbar film. Ska kanske se den igen. Kanske ikväll.. får se vad jag gör på denna kärleksdag.

Imorgon skulle dom höra av sig ifrån green peace med. Hoppas, hoppas, hoppas att jag får jobbet! Har för övrigt beställt en sjukt bra skiva med Deportees. Den kommer om cirka 3 dagar. Det ska bli nice.




Hey Sailor!

Sjukt trevlig och rolig kväll igår. Dansade som en galning till lite Iggy Pop, Billy Idol, Sex Pistols, Ebba Grön och listan kan bli lång. Kul! Bra band som spelade och trevliga människor att mingla med. Fick ett par roliga bilder med mig som minne också. Kom fram en kille på slutet av natten när vi alla skulle hem och stod i kön till att hämta kläderna. Såhär var det att jag stod å snackade med någon kille och då känner jag någon som tar mig på ryggen så jag vänder mig om och då står en främande kille där och ursäktar sig om han stör men att han velat ge mig ett kinderägg hela kvällen och nu vågade han fråga. Så jag fick ett kinderägg som jag inte åt upp såklart. Man vet ju aldrig men det va gulligt. Min natt blev lite gladare. Men något saknades för mig...

Mamma ringde mig i morse och pratade om att hon, jag och Marcus ska resa till Toscana i sommar. Det är något hon verkligen velat länge och nu ska det bli av. Det hoppas jag verkligen! det skulle vara superduper härligt!

För övrigt ska jag hem till mamma och äta hemmagjord pizza och kolla film nu.

Trevlig kväll till alla!

 







 

 

 

Bra namn på en bar tyckte jag och Sara.

Bra val på drink tyckte Skinny Al.

Kinderägg killen!

 

 

 



Imorgon blir det fun, fun, fun!

Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag




Nu sitter jag här och funderar igen. Och har kommit på en sak till jag ska göra, nämligen åka utomlands som volontär. Har funderat på det väldigt mycket för länge sedan när jag gick i skolan och nu kan jag ju faktiskt göra det på riktigt. Varför inte? Så jag ska kolla upp hur man gör och sen tänker jag göra det. Är väldigt inne på saker som har med miljön och människor att göra. Har alltid varit det men nu har jag chansen att göra något åt det istället för att bara tänka att jag skulle vilja. Tummen upp Linda säger jag till det.

Imorgon ska jag ut i sthlm på debaser. Ska bli väldigt kul! Ska spela något band där med har jag för mig. Kul kväll kommer det bli. För övrigt händer inget mer. Nu blir det sängen för mig.

 


Ikea hemma hos mig.

Igår var jag och Emma på ikea. Jag skulle handla lite till mitt rum och andra grejer till lägenheten. Och Emma handlade lite småsaker och ett bord. Idag har jag fixat med allt och blev ganska nöjd. Allt jag köpte kändes somrigt. Tur är det eftersom jag och säkert hela Sverige är ganska trötta på vintern. Men nu återstår det bara att duscha och dra iväg till lite jobb.

Håkan Hellström autograf! Nice.

 


Dream on..

Jag har sett kärlek från båda sidor nu,
från och ge och ta och ändå ser jag bara kärleksillusioner
och nu minns jag jag förstår inte kärlek, inte det minsta.



Idag bestämde jag mig för vad jag vill göra i mitt liv. Har funderat och funderat och kom fram till det.
Jag vill ha ett intressant jobb.
Så jag skickade in ett cv till green peace idag och några timmar efter att jag skickat in det så hörde dom av sig.
Det skulle vara det mest perfekta jobbet i världen.
Tänk att få jobba med något som är bra, som hjälper naturen och världen och samtidigt få en lön för det.
Ett intresse kan man säga. Jag kände att jag gjorde väldigt bra ifrån mig eftersom jag brinner för det här så jag får nog jobbet.
Hoppas det! jag ska få hela världen att skänka pengar till detta. Jag ska ge allt.

Min andra plan i livet är att åka med Emma till Afrika i sommar. För om man får ett fast jobb så har man råd med det.
Perfekt! Jag vill även surfa också så det kanske jag kan ta på samma semester. Sen ska jag ta körkort med.
Fast det betyder inte att jag ska skaffa bil. Men det kan vara bra att ha!
Sen vill jag på peace and love i sommar! Ja det finns plötsligt så mycket jag vill göra.
Nu börjar livet! och jag känner så starkt för det här. Men jobb är nr 1 för mig just nu.

Nu ska jag sova. Kommer säkert på mer jag vill göra. Puss och kram!





God natt Sverige! ses imorgon med nya tag.


...

Jag säger bara gooood music!


Helt rätt!

 


RSS 2.0